donderdag 9 juni 2005

Psychopaat Annelies



Daar zijn we af: Audysje Dankert & Dankert is gewonnen door Nynke Borgman.


In de serie krijgt ze de rol van een psychopaat die Annelies heet. Die is in aflevering vier en vijf te zien. Ze was er erg mee in haar sas, ze vertelde me na afloop dat haar moeder in de psychiatrie werkt, maar ik had wat mijn twijfels. Die hele auditie-strijd ging om een 'dragende rol' in de serie en dit is dan wat mager, voor mijn gevoel.

Voor die andere twee finalisten waren er andere rollen geweest: we hadden drie briefjes klaarliggen. Ik had natuurlijk even moeten spieken wat er op die andere twee stond, dan kon ik dat nu verklappen. Maar ik dacht er zo snel niet aan, dus helaas weet alleen Steven de Jong het.

Ons soort mensen

Vorige week belde Sjoek Nutma, die producent is van de serie 'Dankert & Dankert'. Of ik daar ook een rolletje in wilde, want dat leek ze wel wat voor mij.

,,Dat kan toch eigenlijk niet'', zei ik na wat nadenken. ,,Van honderd mensen die dolgraag in die serie willen spelen heb ik er 99 weggestuurd, en dan ga ik er uiteindelijk zelf in meedoen.''

Bovendien had ik tijdens 'Audysje D&d' een kandidaat, ik geloof die bejaarde dame Lysbeth van der Werff, bezworen dat ze mij nooit in die serie zou zien spelen.

,,Dat is op tv nooit uitgezonden'', zei Sjoek. En dan geldt het kennelijk niet. Hij onderstreepte dat het maar een kleine rol is, vier draaidagen hooguit. Met zo'n ondertoon van 'daar zou ik niet zo moeilijk over doen'.

Ik vroeg wat anderen, die er in het algemeen wel enthousiast over waren. Toch bleef het knagen.

,,Misschien kan ik je bezwaar wegnemen'', zei Sjoek Nutma. ,,De rest van de jury van 'Audysje Dankert & Dankert' speelt er ook in.''

Tja, als de zaken er zo voorstaan...