dinsdag 21 augustus 2007

Hoofddeksels




Cocorosie was het mooiste wat ik op Lowlands hoorde, twee zingende zusjes, een met een roze jas en een met een gele, met vreemde liedjes in een schemerige en afgesloten feesttent. In recensies over Lowlands staat er weinig over, dus qua smaak zit ik er weer eens helemaal naast.

Je mag er foto's maken, maar alleen met prutscamera's. Een spiegelreflex mag het terrein niet op. De controle is niet zo heel streng, dus het lukt wel. Ze zijn vermoedelijk bang dat mensen te scherpe foto's maken van de optredende groepen. Ik heb het geprobeerd van The Good The Bad And The Queen, om te zien hoe dat uit zou pakken. Zo dus.



Zanger Damon Albarn heeft een schoorsteenvegershoed op, die rechtstreeks uit Dickensfilm komt. Het valt op Lowlands toch al op, dat jongens meer hoofddeksels dragen. Niet alleen van die baseballpetjes, die een beetje uit lijken te raken, maar vooral veel petten die er wat militair uitzien, groen en een beetje flodderig.

Die kon je ook gratis krijgen, bij een tent van Essent. Dat waren hele speciale petten, met een regenponcho in een geheim vakje verborgen. En al regende het niet, zoiets is altijd handig. Hieronder Klaas en Fokke met zo'n pet.




Daarnaast waren er cowboyhoeden, een enkele geknoopte doek, vilten boerenpetten, tropische helmen, matrozenpetjes (vooral bij fans van Turbo Negro, een kruising tussen een metalband en de Village People), van die vlotte korte hoeden die de overleden vader uit Six Feet Under draagt en zelfs zo'n halvemaanvormige piratensteek. Misschien komt de hoed wel terug, dat zou fantastisch zijn.

Einde



Op dat festival lopen mensen met wel vijf, zes polsbandjes van eerdere popfestivals, trofeeen van soms al jaren geleden. Ik heb het mijne gisterochtend los laten snijden door Teunie, de secretaresse van de hoofdredactie die naast me zat bij een computercursus en die altijd een zakmesje in haar tas heeft.