donderdag 4 oktober 2007

Pas op! Gevaarlijke bacterie



In de zee bij Galveston, het Scheveningen van Texas, wordt nu en dan iemand door een haai gebeten. Je leest er niks over op waarschuwingsbordjes, maar Waling vertelde het. Daarom mag je nergens in de buurt van de strekdammen zwemmen: daar staan veel mensen op te vissen en dat lokt haaien aan.

Vermoedelijk melden de bordjes het niet, omdat iedereen dan aan monstervissen denkt met een rugvin en rijen en rijen scherpe tanden, die zo een complete badgast verzwelgen. Zoals in Jaws, waar de meesten van ons hun haaienkennis vandaan hebben. In werkelijkheid zijn deze haaien veel kleiner, al schijnen ze gemeen te bijten.



De bordjes geven wel aan, dat dit strand vrij is van gevaarlijke bacteria. Er wordt niet bij vermeld om welke bacteria het gaat, maar zoiets is minstens zo onheilspellend. Zo'n haai zie je tenminste nog, maar op minder hygienische stranden dan dat van Galveston kunnen talloos veel miljoenen kleine organismen hun gang gaan terwijl bijna blote mensen er nietsvermoedend bovenop liggen te zonnen.