zondag 17 februari 2008

Omgaan met de pers





De T-shirts die we vorig jaar hadden gemaakt voor het optreden van Johannes Heesters op de Elblandfestspiele hadden genoeg aandacht gehad. Tijd voor iets nieuws. Daarom hadden we op de achterkant van twee witte overhemden geschreven Welkom Thuis Jopie.

Op aanraden van Siep van Lingen waren de letters nu zwart omlijnd. ,,Dat fotografeert beter'', zei Siep en hij kan het weten.

Het werkte goed. Andere bezoekers rondom ons op het balkon zetten ons op de foto, zodat we nu in albums van volkomen onbekenden voorkomen.



Maar de aandacht van de grote groep persfotografen op het zijbalkon ging alleen maar uit naar het toneel. Waar nog niks gebeurde.

,,Je moet even gaan staan'', zei ik tegen Lars. ,,En dan weer gaan zitten.''

Dat deed hij.

Een oude dame in de rij voor ons zat mee te kijken. ,,Er kijkt er nu eentje jullie kant op'', zag ze. ,,U moet ook even andersom gaan zitten, dan zien ze jullie beiden.''

Een fotograaf van het ANP maakte maar liefst drie opnamen. Het is net of we een dansje doen.










Toen we in de pauze pseudo-onopvallend door de foyer wandelden, werden we gefilmd door RTL Nieuws en de NOS.

Hein Janssen van de Volkskrant zag dat en schreef:

Verder was de komst van Heesters naar Amersfoort bovenal een media-event. In de pauze liepen de cameraploegen en fotografen elkaar bijna omver om twee bezoekers vast te leggen die op hun overhemden de tekst ‘Welkom thuis, Jopie!’ hadden geschilderd.