maandag 23 oktober 2006


Cops

Bij de presentatie van 'De man die in zeven uur bedierf', een boek met historische anekdotes over Leeuwarden die Jaap de afgelopen jaren in de krant schreef, was de Radio Ascona Roadshow uitgenodigd om plaatjes te draaien.

Daarvoor had Kees politie-uniformen gehuurd, want het boek gaat tenslotte over misdaadverhalen.



,,Wat mooi!'', riep raadslid Hendrik ten Hoeve, die dit soort dingen altijd mooi vindt. Hij zette ons dadelijk op de foto met advocaat Willem Anker, die het eerste exemplaar van het boek net had gekregen. Die foto staat hieronder.



Vervolgens draaiden we misdadige plaatjes, van Johnny Cash tot Charles Manson en Awa (dat is die Leeuwarder die zijn vriendin in de fik had proberen te steken en tussen de tijd dat hij dat had gedaan en dat hij werd gepakt een rap had opgenomen) en zo voort.



Buiten wachten bij restaurant Piet Paaltjens was trouwens het leukst. Mensen schrokken, vooral als ze geen licht op de fiets hadden. Twee keer reed er echte politie voorbij, van wie we dachten dat ze terug zouden komen. ,,Wat is hier de bedoeling van?'' Maar nee.

Een paar brutale meiden die uit een restaurant verderop kwamen gaven ons van die gratis ansichtkaarten met de tekst: Het verbaast me dat jij een vriendin hebt. Geen enkel respect voor het bevoegd gezag, die jeugd.